Malmstolen

Ercomi Certifierad Malmstolen partner sedan 2003

Om Malmstolen

Med djup kunskap om ergonomi, hög produktkvalitet och lång erfarenhet hjälper vi människor att göra en positiv förändring. För alltid.

Malmstolen designar och tillverkar sittlösningar för det moderna kontoret. Med djup kunskap om ergonomi, överlägsen produktkvalitet och lång erfarenhet hjälper vi människor att göra en positiv förändring. För alltid.

Klassisk design – tidlös komfort

Balansen mellan aktivitet och fokus är central på alla moderna arbetsplatser. Det är ett komplext samspel mellan kropp och miljö. Med djup kunskap om ergonomi, hög produktkvalitet och lång erfarenhet hjälper vi människor att göra en positiv förändring. För alltid.

Låna en stol

En ny stol kan vara skön att sitta i när man provar den en stund i butik. Men hur kroppen känns efter att ha tillbringat några dagar i stolen är väldigt svårt att avgöra genom en kort provsittning. Helst ska du prova arbetsstolen på din egen arbetsplats. Då märker du fort om den passar dig och dina behov.

Därför erbjuder vi provstolar på alla våra modeller som vi helt utan kostnad kör ut till din arbetsplats. Vi hjälper dig att ställa in den så att den passar dig och visar hur du använder alla funktioner. Efter en vecka hör vi av oss igen och frågar hur du upplevt din stol.

Generöst? Kanske, men eftersom åtta av tio väljer att behålla stolen är det värt det. Ring oss på 020 336600 eller kontakta Erik Pettersson Direkt 076 015 28-05

Mer om Malmstolen AB

Historia

Ett möte i rätt tid

Allt började 1994 på en brygga i Hunnebostrand, Sverige. Dick Malm och australiensaren Scott Larson möttes där på en kusinträff. Medan de såg solen gå ner i havet berättade Scott om ett nytt världspatent på stolsryggar som han hade hört talas om. De började diskutera om det kunde vara något för den europeiska marknaden – det kunde det, för någon lika sofistikerad arbetsstol fanns inte.

Idag har Malmstolen vuxit. Det som började med några prototyper bredvid pingisbordet i familjen Malms källare är nu ett av de ledande företagen inom Skandinavisk ergonomi. Malmstolen har funnit sin marknad inte bara i Sverige, utan i flera europeiska länder där företag vill skapa ergonomiskt riktiga arbetsplatser för sina anställda. Och de flesta som en gång provat att sitta i en Malmstol, vill fortsätta göra det.

Baserat på forskning och belagd fakta

Ambitionen har alltid varit att utveckla ergonomiska arbets- och kontorsstolar som förebygger och lindrar de belastningsbesvär som sittande kan ge upphov till. För att nå dit följer vi den forskningsutveckling som pågår inom belastningsergonomin, både i Sverige och internationellt. Särskilt viktiga områden är biomekanik, fysiologi och neurofysiologi. Forskningen går ständigt framåt där nya rön kommer att påverka hur framtidens arbetsredskap kommer att formas och se ut. Konstruktioner förbättras, material byts ut och arbetsmetoder finjusteras. Något som inte förändras är fysikens lagar, människans anatomi och kroppens behov av stöd, avlastning, avslappning och rörelse. Framtidens utmaning för oss blir därför att fortsätta följa förändringen i sättet vi arbetar och matcha det behovet med ergonomiskt anpassade stolar. För en stol är aldrig bättre än den är inställd.

Hållbart för dig och naturen

Det går inte att intressera sig för hur människor mår utan att samtidigt bry sig om miljön. Därför har vi miljömärkt hela vårt produktsortiment enligt miljömärkningen Svanens nya strängare kriterier.

Uppväxta längs den natursköna bohuslänska kusten hade bröderna Malm redan innan Malmstolen ett stort naturintresse. Sedan starten har vi därför arbetat proaktivt för att minimera vår påverkan på naturen. En tidig insikt var hur hög kvalitet hänger ihop med hållbarhet. Om produkternas livscykel är lång finns det heller ingen anledning att byta ut dem. Visionen är ett hållbart samhälle där våra miljödiplomeringar bidrar till en hållbar konsumtion. Därför har vi alltid kunnat lämna långa garantitider på samtliga av våra stolar.

Men vårt ansvar tar inte slut där. Som enda svensk aktör har vi miljöcertifierat hela vårt produktsortiment enligt miljömärkningarna Möbelfakta och Svanens nya strängare kriterier. Dessa diplomeringar hjälper dig som företag eller konsument att välja de ur miljö- och kvalitetssynpunkt bästa produkterna på marknaden. Genom vårt arbete vill vi bidra till en positiv förändring. För dig, för din arbetsmiljö och hela vår planet.