ercomi-kontorsstol-malmstolen

Malmstolen

Malmstolens ergonomiska sittlösningar är vetenskapligt utvecklade för att möta kraven för morgondagens kontor. Eftersom hälsan utgör kärnan i alla organisationer tjänar varje modell i vårt sortiment ett speciellt syfte och behov. Upptäck våra olika serier och läs mer om modellerna nedan.

Invidual

Focus

Active

Idividual
Focus

Individual –
designad bara för dig

Individual är serien med några av våra mest exklusiva och ergonomiskt avancerade stolar. Då stolarna ställs in efter din naturliga ryggprofil riktar de sig främst till dig som har en personlig arbetsplats och där din dag består av långa perioder av sittande. För att ge dig de bästa ergonomiska förutsättningarna ligger över 20 års erfarenhet och grund i vetenskapliga rapporter bakom Individuals unika utformning. Stolarna är godkända att sitta i hela dagen och kan även justeras efter dig med ryggproblematik eller en befintlig ryggskada.

Focus –
när du behöver koncentration

På dagens aktivitetsbaserade arbetsplatser finns ett stort behov av att kunnat gå undan för djup koncentration. Därför är Focus-serien är utvecklad för att du, eller någon av dina kollegor, ska få högsta sittkomfort och rörlighet redan efter ett fåtal inställningar. Ryggen är självformande och sitsen har en mjukt rundad vattenfallsfront vilket främjar blodcirkulationen och minskar risken för tryck mot nerver och blodkärl i knäveck. Det gör att du kan sitta och fokusera ostört under hela arbetsdagen om du så vill. Modellerna finns i två olika utföranden, med hög- och mediumrygg

.

Active – för kontor i rörelse

Utvecklade för att passa upp till 95% av alla ryggprofiler gör Active-serien perfekt för rum och arbetsstationer med en eller flera användare. Du vill kunna sitta skönt oavsett sittställning och röra dig snabbt och lätt när det behövs. R3 och R2 är ergonomiska kontorsstolar där ryggstödets fjädrade system och gungans självbalanserande funktion automatiskt positionerar dig i en ergonomiskt korrekt sittställning. Active High5 är marknadens enda ståstödsstol som ger fullt stöd för ryggen. Den fungerar lika bra på en aktiv workshop som för medellångt koncentrerat arbete vid skrivbord.

Håll dig fokuserad idag – och resten av ditt arbetsliv

Vårt mål är att skapa ett mänskligare arbetsliv där redskapen formas efter människan och arbetssituationen – inte tvärtom. Därför sker all vår utveckling med människans behov och förutsättningar som utgångspunkt. Resultatet blir sittlösningar som förebygger och lindrar skador samtidigt som de håller dig pigg och fokuserad längre.

Classic 4000
Individual Classic 4000
Individual Classic 7000
Individual Classic 7000
Focus R4
Active R2
Active R3

Klassisk design – tidlös komfort

Classic 4000 tillhör Individual-serien och är en av våra mest exklusiva och ergonomiskt avancerade stolar. Utrustad med knäledsgunga och ett ryggstöd med fyra elastiska band som justeras efter din naturliga ryggprofil uppnås maximalt stöd och avlastning. Knäledsgungan är unik och i kombination med Dux-sätet skapas en balans som väsentligt förbättrar användaren rörelsefriheten. När muskelansträngningen minskas främjas även blodcirkulationen vilket håller dig pigg och fokuserad längre. Classic 4000 finns med hög alternativt medelhög rygg och kan justeras efter dig med ryggproblematik eller befintlig ryggskada.

Rörelsefrihet – utan kompromisser

Classic 7000 är en ergonomiskt avancerad arbetsstol som främjar kroppens naturliga rörelser. Stolens syncroglide-gunga gör att sitsen glider något bakåt när du gungar. Detta innebär att du aldrig tappar kontakten med stolens rygg och får ett konsekvent stöd genom alla rörelser. Detta rörelseförhållande mellan sits och rygg stimulerar både blodcirkulation och matspjälkning i bålen vilket håller dig pigg och fokuserad längre. Classic 7000 finns med hög alternativt medelhög rygg och kan justeras efter dig med ryggproblematik eller befintlig ryggskada.

Rörelsefrihet – utan kompromisser

Classic 7000 Wide är en ergonomiskt avancerad arbetsstol som främjar kroppens naturliga rörelser. Stolens syncroglide-gunga gör att sitsen glider något bakåt när du gungar. Detta innebär att du aldrig tappar kontakten med stolens rygg och får ett konsekvent stöd genom alla rörelser. Detta rörelseförhållande mellan sits och rygg stimulerar både blodcirkulation och matspjälkning i bålen vilket håller dig pigg och fokuserad längre. Classic 7000 finns med hög alternativt medelhög rygg och kan justeras efter dig med ryggproblematik eller befintlig ryggskada. Stolen levereras med förstärkt ryggstolpe, Dux-sits och är godkänd för 130 kg.

Först på plats – sist därifrån

På dagens aktivitetsbaserade arbetsplatser finns ett stort behov av att kunnat gå undan och fokusera. Med Focus R4 kommer du snabbt på plats och efter några inställningar uppnås extra bra stöd och avlastning för långa arbetspass. Knäledsgungan är unik och skapar en balans som väsentligt förbättrar rörelsefriheten i stolen. Ryggen är självformande och sitsen har en mjukt rundad vattenfallsfront vilket främjar rörelse, blodcirkulationen och minskar risken för tryck mot nerver och blodkärl i knäveck. Det gör att du kan sitta och fokusera ostört under en hel arbetsdag om du så vill. Modellen finns i två olika utföranden, med hög- och mediumrygg.

Universell konstruktion – personlig komfort

Alla har vi upplevt mötesrum eller allmänna arbetsytor med undermåliga stolar och sittlösningar. Strax efter att du satt dig vill kroppen intuitivt flytta på sig igen för att lasta av det belastade området. Med Active R2 justerar du bara sitthöjd, ryggstödshöjd och sen arbetsstolen är klar för användning. Ryggstödets självformande system och gungans självbalanserande funktion positionerar dig automatiskt i en ergonomiskt korrekt sittställning med bra stöd, avlastning och avslappning. Att sitta rätt har aldrig varit enklare.

Intelligent stol – följsam komfort

Active R3 är speciellt utvecklad för att det moderna aktivitetsbaserade kontoret. Eftersom ryggen i självformande ZenXit passar nästan alla ryggprofiler gör den sig bra på touch down platser eller mötesrum med flera användare. Den passar även bra för dig som ofta är på språng men som också har ett behov av att sitta bra när du väl gör det. Justera bara sitthöjden, och vid behov ryggstödshöjden, och arbetsstolen är klar för användning. Stolens gunga är en vidareutvecklad variant av vårt syncro-glide system. Den självbalanserar sig själv, men är även låsbar i tre olika positioner för bästa komfort.

innehåll

Låna en stol

En ny stol kan vara skön att sitta i när man provar den en stund i butik. Men hur kroppen känns efter att ha tillbringat några dagar i stolen är väldigt svårt att avgöra genom en kort provsittning. Helst ska du prova arbetsstolen på din egen arbetsplats. Då märker du fort om den passar dig och dina behov.

Därför erbjuder vi provstolar på alla våra modeller som vi helt utan kostnad kör ut till din arbetsplats. Vi hjälper dig att ställa in den så att den passar dig och visar hur du använder alla funktioner. Efter en vecka hör vi av oss igen och frågar hur du upplevt din stol.

Generöst? Kanske, men eftersom åtta av tio väljer att behålla stolen är det värt det. Fyll i formuläret eller ring oss på 020 33 66 00