Ercomi AKUSTIK lösningar

Ercomi AKUSTIK
Koncentration och kommunikation

Ercomi AKUSTIK löser två av de huvudsakliga åtgärder som sker på kontoret – koncentration och kommunikation – Det kräver avdelade zoner för att säkerställa att man kan arbeta effektivt utan att störa andra. Ett tyst rum, ett företagsbibliotek, en monter med akustiska väggar, mötesrum i olika storlekar, projekt- och kreativa arbetsplatser eller soffor som ligger i det öppna utrymmet – en anställds val av arbetsstation borde bero på vilken typ av uppgift de utför i det ögonblicket. Det är dessutom värt att ge anställda tillgång till en avkopplingszon.

Ercomi Akustikprodukter
Skrivbords skärmar

Ercomi AKUSTIK

Ercomi DESK 760

Ercomi TOPP 530

Ercomi MODUS

Akustik skärmar

Ercomi MY SPACE

Ercomi MODUS Ljus

Ercomi AKUSTIK

Ercomi FRISTÅENDE

Ercomi MODUS Fri

Akustik möbler

Ercomi AKUSTIK

Ercomi TYST Rum L

Ercomi AKUSTIK

Ercomi TYST Rum S

Ercomi AKUSTIK

Ercomi TYST Rum M

Ercomi AKUSTIK

Ercomi JAZZ Tyst Box

Varför lösningar med Ercomi AKUSTIK?

Det är en strategisk investering att bygga ett nytt kontorsblock, ändra läge eller ordna om interiören. Det kan ge ett företag många fördelar. Det kan till exempel hjälpa till att underlätta arbetet som görs. Rekrytera nya talanger och hålla kvar värdefulla medarbetare i företaget. En visuellt tilltalande kontor gör ett gott första intryck, men det ” är inte allt. För att uppnå önskad effekt bör projektet baseras på fakta.

Uppdelningen av ett kontorslokal i särskilda zoner och rätt arrangemang av kontorsutrustning bör avgöras i det första steget, när det fortfarande är möjligt att göra några förändringar i projektet – det kan vara nödvändigt att bygga ytterligare skiljeväggar eller implementera lösningar när det gäller luftkonditionering eller akustik.

Vad du kan få:

Ett ordentligt utformat kontor ger ett antal fördelar för företaget och dess anställda. Det är en investering som snart ger en avkastning.

  1. möjlighet att utföra olika uppgifter under bekväma förhållanden
  2. öka anställdas effektivitet, tillfredsställelse och engagemang
  3. starkare identifiering med arbetsplatsen
  4. underlättade processen för att attrahera och hålla värdefulla medarbetare i organisationen